BildPJ3”Glad pop med krydda av rhytm & blues och västkust. Så kan gitarristen Peter Johanssons skiva OM IGEN sammanfattas. Musik kan ge glädje och hopp för framtiden. OM IGEN är en skiva som definitivt ger en positiv start på det nya året.

Det är inte svårt att höra varifrån Johansson hämtar sin inspiration. Skivan innehåller en rad spännande musikanter som Michael Ruff, Frank Ådahl och Johannes Häger. OM IGEN handlar om livets frågor, upp- och nergångar och där vissa frågor kan göra ont, som Peter Johansson uttrycker det i skivkonvolutet.

Peter Johansson är en spännande musiker som lyckas blanda en god del gitarrbaserade låtar med något mer stillsamma ballader som exempelvis Min tro. Det märks att Johansson har god erfarenhet från olika musiksammanhang, bland annat som körledare och också träblåsare i småländska Bankeryd. Vissa musikformer tycks vara tidlösa i frikyrkliga sammanhang. Välstämd stämsång, smattrande trummor och riviga gitarrer som tillsammans med texter som bottnar har alltid tagits emot med öppna armar av lyssnare både innanför och utanför de kyrkliga väggarna.

Bästa låtarna är Bönens vingar och Frågor och svar, som båda bitvis har smak av Motown. Även den mer stillsamma Ett liv att leva är spännande mycket tack vare gästsolisten Rebecca Malmborgs vackra röst och inte minst gitarristen Peter Friestedts delikata solo som får alla och envar att längta lite extra tillbaka till 1980-talet.”

PETER STOLPESTAD – TIDNINGEN DAGEN 20130129

PJMD001

Inte utan dig

This CD is loaded with pretty ear candy in WEST COAST POP land. The lead vocals are smooth as silk, great harmony vocals and great performances.

JAY GRAYDON

Peter Johansson väntade ända till 2010 med sin skivdebut ”Inte utan dig”. Nu vid 49 års ålder släpper han uppföljaren, ”Om igen”, och det är tydligt hur snabbt han har lärt sig hantverket i studion.

Självförtroendet är större, han tar ut svängarna mer och lekfullheten synkar bättre med det varma, vardagsnära, kristna budskapet (eller tvärtom). Peters styrka ligger ändå i melodierna, det låter lättsmält amerikansk västkunst, med Toto i grund och botten. På hemmaplan går tankarna till Edin/Ådahls, med genomgående imponerande musikaliska och vokala insatser.

Frank Ådahl står på gästlistan, liksom Michael Ruff och Rebecca Malmborg, plus en rad vänner med bas i Jönköping.

Öppningsspåret ”Bönens vingar”, jazziga ”Ett liv att leva” och avslutningen ”När stormen är över” är höjdpunkter, däremellan finns ett pärlband av låtar med växtkraft.”

TORBJÖRN BERLSTEDT – JÖNKÖPINGS-POSTEN – 2013

Peter Johanssons debut ”Inte utan dig” är som ett vykort från en tid då Orup och Ratata regerade. Fast med ett allvarligare och andligare innehåll. Bästa spåret levereras som en fluffig dröm garnerad med ett himmelskt solo av gitarrguden Jay Graydon.

DAN BACKMAN – SVENSKA DAGBLADET