M U S I K

  • Uppvuxen i Bankeryd, strax utanför Jönköping. Bor kvar med familj och medlem i Bankeryds Missionsförsamling (SAM)
  • Spelat i lite olika bandkonstellationer genom åren, bl a Mie Band, Duo Vox, Ylenfors/Johansson, m fl.
  • Release av första egna fullproduktionen 2010 ”Inte utan dig” – producerad av Jan & Per Nordbring
  • Release av ytterligare fyra produktioner, ”Om igen”, ”I denna verklighet” (producerade av Johannes Häger), ”Tillit” (producerad av Simon Väderklint & Jarl Furingsten) samt ”Ett ögonblicks sekund” (producerad av Magnus Ahlgren).
  • Samarbetat i många år med flera välkända, amerikanska studiomusiker, exempelvis Michael Ruff, Bill Cantos, Jay Graydon, Toshi Yanagi, James Genus. Dessa har medverkat på de olika produktionerna.
  • Gör ett antal konserter varje år, oftast tillsammans med en medmusiker i duoformat, men också med helt band och kör.
  • Föreläser med olika teman, dels genom sitt jobb som företagare inom företagsprofilering men också kyrkliga sammanhang, nu med det nya seminariet ”Jante & skavsår”
”Musik är roligt, musik är kontaktskapande och engagerande, musik är personligt men ändå offentligt. Musik kan få människor att öppna sig men också att sluta sig. Musik berör, texterna i låtarna berör. Det är det ultimata beviset och bekräftelsen på att hålla på med musik. Som när någon ringer, sms:ar eller mailar, berättar om något i någon textstrof som berört. Att en vacker melodi eller ett “groove” gjort en människa glad, om än så lite, det är musik. Ljuv musik för mina öron. Ljuv musik i mitt hjärta. För det är precis det jag önskar med mina låtar, med min musik – att få beröra.”
Peter Johansson
IMG_0092

 

 

 

S E M I N A R I E

JANTE & SKAVSÅRdsc_1952

Kanske är det en rubrik som får diG att både reagera och fundera? Faktum är att det är precis det som är meningen.

Det här är en föreläsning, ett seminarie som vill sätta fokus på en av de allra värsta företeelser som kan drabba en person. Att bli utsatt för den s k ”Jantelagen”, att få ”skavsår” som irriterar och som t o m kanske blir till ärr som aldrig försvinner.

Men också ett seminarie som uppmuntrar till att våga, att ta steg utanför din ”comfort zone”, att visa att du är unik på många sätt, positiva sätt! Att om vi inte vågar gå som kommer vi bli stående på samma plats. Allt handlar om att på olika sätt vara ”framåtlutad”.

Vad gör det med en människa att får snytingar gång efter gång? Vad gör det med en människa som gång efter gång får höra att ”tro inte att du är något!” Någon har kallat detta för ”death by a thousand cuts”. Vad händer om detta sker? Mer om uttrycket under seminariet.

Kan det här vara något för ditt sammanhang? Välkommen att höra av er för mer info.